İhsaniye, Afyonkarahisar ve Türkiye’ye Şiir Yazma Yarışması

Ana Sayfa » Genel » İhsaniye, Afyonkarahisar ve Türkiye’ye Şiir Yazma Yarışması

Gençlik Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Belediyemiz tarafından başlatılan “İhsaniye, Afyonkarahisar ve Türkiye’ye Şiir Yazma Yarışması”na liselerimizde okuyan öğrencilerimizden katılım bekliyoruz. Amacımız, ilçemizin, ilimizin ve Türkiye’mizin milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerinin  gençlerimizce araştırılarak bir farkındalık duygusu yaratmak.

Yarışma KONUSU    : İhsaniye, Afyonkarahisar ve Türkiye’ye Şiir Yazma Yarışması

Katılımcılar                : Lise Öğrencileri

Teslim Tarihi             : 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 16.00’ya kadar

Jüri                                : Fesih AKTAŞ, Mustafa TOPTOP, Muharrem AKTEPE, Mehmet AKARSLAN

Ödüller                       :

Birinci             : 200 TL

İkinci               : 150 TL

Üçüncü           : 100 TL

Mansiyon       : 50 TL

Teşvik             : 50 TL

Yarışma Şartları        :

1. Okul yönetimine teslim edilen eserler, okullarımızda oluşturulacak bir kurul tarafından elemeye tabi tutulacak ve her okuldan ilk üçe giren şiirler, en geç 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 16.00’ya kadar, bizzat yarışmacı ve okulun ilgili öğretmeni tarafından İhsaniye Belediye Başkanlığı, Yazı İşleri Müdürlüğüne zarf içinde elden teslim edilecektir.
  2. Yarışmaya ilçemizde okuyan lise öğrencileri katılabilecektir.
  3. Her yarışmacı en fazla bir şiir ile katılabilecek, şiirler vezinli veya serbest olabilecektir.
  4. Eserler, bilgisayar ortamında “Times New Roman” yazı tipi ve 12 punto ile yazılacak ve en fazla 2 adet A4 kâğıdı kullanılabilecektir.
  5. Değerlendirme aşamasında ilçemizin, ilimizin ve Türkiye’mizin milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerinin işlendiği temalara; duygu, ritim, ahenk açısından değerli bulunan eserlere öncelik verilecektir.
  6. Eserin yazılı olduğu kâğıtlara ve dış zarfa öğrencinin kişisel ve okulu ile ilgili bilgilere kesinlikle yer verilmeyecektir. Sadece eserin yazılı olduğu kâğıdın arkasına öğrencinin kendisi için seçeceği bir “rumuz” yazılacaktır.
  7. İkinci bir zarfın içine; öğrencinin adı, soyadı, okulu, sınıfı, rumuzu, eserin adı ve ilgili öğretmenin adı-soyadı gibi bilgilerin bulunduğu A5 ebadında bir kâğıt konulacaktır. Dış zarfın içine, eser ile birlikte öğrenci bilgilerinin bulunduğu ikinci zarf da konacaktır. (rumuz, eserin arkasına yazılan ile aynı olacaktır.)
  8. Ödüller, 17 Mayıs 2016 Salı günü Belediyemiz Çaltepe Tesislerinde “Gençlik Haftası Etkinlikleri” kapsamında yapılacak törende takdim edilecektir. Törende, ödüle layık görülen eserler, eser sahibi tarafından seslendirilecektir.

siir_odulleri

22 Nisan 2016