2018/3 Mart Ay’ı Meclis Kararı

Ana Sayfa » Genel » 2018/3 Mart Ay’ı Meclis Kararı

meclis
Gündem birinci maddesi olan açılış ve yoklama yapıldı. Meclis üyelerinden Seydi DEDE hastalığı nedeniyle hastanede yattığı bilgisini Meclis ile paylaştığından izinli sayılmasına karar verildi. Diğer üyelerin toplantıya iştirak ettiği tespit edilerek, bir önceki toplantı tutanağı okundu.

Gündemin ikinci maddesi olan karayolları ile imar plan paftalarının görüşülmesine geçildi. İmar plan paftalarının kurumumuza gelmemesi nedeniyle görüşmenin daha sonraki meclis toplantısına ertelenmesine oybirliği ile karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesi olan Mehmet KARPUZ ’un Şahinler (Hürriyet) Mahallesi Kumluk Mevkiinde bulunan 28-27- Acb Pafta 75 Ada 4 Parsel Numaralı taşınmazında bulunan park alanının kaldırılması talebinin görüşülmesine geçildi. Talep meclisimizce değerlendirilmiş olup oy birliği ile reddedilmiştir.

Gündemin dördüncü maddesi olan Halime SAYGI ’nın Şahinler Mahallesi 28-27-Acc Pafta 50 Ada 21 ve 26 Parsel Numaralı taşınmaz imar planında bitişik nizam 3 katlı konut alanı bulunmakta iken 5 katlı konut alanına çevirmek için imar plan tadilatı talebinin görüşülmesine geçildi. Talep meclisimizce değerlendirilmiş olup talep meclisimizce olumlu karşılanmış ancak şehir plancısının görüşü alınarak çekincesi halinde tekrar değerlendirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin beşinci maddesi olan Abdullah ÖZÇELİK’ in Hürriyet Mahallesi Atatürk Caddesinde bulunan 28-27-Acc Pafta 36 Ada 43 Parsel Numaralı taşınmazın kuzeyinde bulunan yola doğru ikinci kattan sonra 1 metrelik kapalı çıkma olacak şekilde inşaat yapma talebinin görüşülmesine geçildi. Talep meclisimizce değerlendirilmiş olup oy birliği ile reddedilmiştir.

Gündemin altıncı maddesi olan Yedek kâtip üye seçiminin görüşülmesine geçildi. Yapılan oylamada Selami DEMİR 6 oy Necmi SOFU 5 oy alarak yedek kâtip üye seçilmişlerdir. Katip üye olan Seydi DEDE’ nin hastalığı nedeniyle Mart Ay’ı olağan meclis toplantısına katılmadığından dolayı, yedek katip üye seçilen Selami DEMİR’ in Mart Ayı Meclisinde göreve başlamasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin yedinci maddesi olan 89 Ada 2 Parsel Numaralı Taşınmazın imar planından gelen raporun görüşülmesine geçildi. 89 Ada 2 Parsel numaralı taşınmaza talep edilen kat artırımı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 9. Maddesi kapsamında incelenmiş olup 12.02.2018 tarihli 2018/1 sayılı İmar Komisyonundan olumsuz görüş çıkmıştır. Komisyon raporu meclisimizce de incelenmiş olup, talep oy birliği ile reddedilmiştir.

Gündemin sekizinci maddesi olan Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait 125 ada 1 parsel numaralı arsa ile belediyemize ait 41 ada 2 parsel numaralı binanın takas veya satışının görüşülmesine geçildi. Konu meclisimizce değerlendirilmiş olup konuyla ilgili yazışma yapmak ve konuyu meclise taşımak üzere Belediye Başkanı Şaban ÇABUK’ a yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin dokuzuncu maddesi olan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine üye olunması, asil ve yedek üye seçilmesinin görüşülmesine geçildi. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine, Birlik Ana Tüzüğünün 7. Maddesi gereğince Birliğe üye olunmasına karar verildi. Üyeliğin kabulüne dair birlik meclis kararının kesinleşmesinden sonra, Birlik Tüzüğünün ilgili maddeleri kapsamında, Belediyemizi temsil etmek üzere doğal üye olarak Belediye Başkanımız Şaban ÇABUK, Selami DEMİR asil üye, Ali ÇAKIR yedek üye olarak seçilmiştir. Alınan kararın bir suretinin Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin onuncu maddesi olan Necmi SOFU’ nun Mecliste Bağımsız Meclis Üyesi olarak görev yaptığı 27.02.2018 tarihli dilekçesinde Milliyetçi Hareket Partisi Üyesi olarak devam etme talebinin görüşülmesine geçildi. Talep meclisimizce değerlendirilmiş olup oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin on birinci maddesi olan Aydoğan BATMAZ’ ın Hürriyet Mahallesi 21 Ada 52 Parselde bulunan taşınmazın imar tadilatı yapılarak konut alanına çevrilmesi talebinin görüşülmesine geçildi. Talep meclisimizce olumlu değerlendirilmiş ancak şehir plancısından görüş alınmasına mevzuata aykırı bir durum olması halinde tekrar değerlendirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Başkan Şaban ÇABUK, bir sonraki toplantının 6 Nisan 2018 Cuma günü saat 14:30’ da Başkanlık Makamında yapılmasını oylarınıza sunuyorum”  dedi. Toplantının belirtilen tarihte yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Başkan Şaban ÇABUK, “teklif ve temennilerinizi açık yüreklilikle ifade etmenizi bekliyorum” dedi. Söz alan olmadığından 2018 Mart  Ay’ı Meclis toplantısının hayırlı olması temennisiyle oturuma son verildi.

06 Mart 2018

• Şubat 2023